Sukutapaamiset

Kesäkauden avaus Muuruvedellä 18.5.2013

Martti ja Aune Pohjolainen järjestivät lauantaina 18.5.2013 kesäkauden avauksen Muuruvedellä. Tilaisuus pidettiin aivan Muuruveden keskustassa sijaitsevassa liikerakennuksessa, joka on kunnostettu hotelliksi.

Pahkasalon ulkoilutapahtuma 10.3.2013

Pahkasalon hiihtotapahtuma järjestettiin neljännen kerran yhteistyössä Juurikkamäen maa- ja kotitalousseuran kanssa sunnuntaina 10.3. Sää oli selkeä ja keväinen. Latu saaren ympäri oli mainiossa kunnossa niin perinteisen kuin luistelutyylin hiihtäjillekin.

Kaasilansalmen kodalla kävi kuutisen kymmentä ulkoilijaa nauttimassa makkaran ja nokipannukahvit munkin kera. Makkarat paistoivat Eila ja Raimo ja kahvit keitti maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja Martti Hätinen. Sukuseuran jäseniä hiihtotapahtumaan osallistui kymmenkunta. Osallistumista rajoitti tilaisuuden tiedottamisen epäselvyydet.

Sukuristeily 21.7.2012

Hätisen sukuseuran sukutapaaminen järjestetään lauantaina 21.7.2012 klo 9.30 – 17.00 risteilyllä Valamon luostariin.

Risteilyaluksena on Tuusvesi Oy:n omistama MS Suvituuli ja kipparina Eino Räsänen. MS Suvituuli on alumiinirunkoinen kantosiipialuksesta kunnostettu risteilijä.

Pahkasalon ulkoilutapahtuma 20.3.2011

Pahkasalon hiihtotapahtuma järjestettiin kolmannen kerran yhteistyössä Juurikkamäen maa- ja kotitalousseuran kanssa sunnuntaina 20.3. Hiihto oli samalla Tuusniemen 400 vuotisen asumisen juhlahiihto. Sää oli selkeä ja keväinen. Latu saaren ympäri oli mainiossa kunnossa niin perinteisen kuin luistelutyylin hiihtäjillekin.

Kaasilansalmen kodalla kävi viitisen kymmentä ulkoilijaa nauttimassa makkaran ja nokipannukahvit munkin kera. Makkarat paistoi Raimo ja kahvit keitti maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja Martti Hätinen. Sukuseuran jäsenistä paikalla olivat Eevi Hämäläisen, Tuula ja Jorma Pankavaara Kuopiosta, Jukka ja Vilho Hätinen Siilinjärveltä ja Nilsiästä, Eija ja Risto Kaavilta. Pääkkösen Pirkko ja Raimo sekä Pohjolaisen Aune ja Martti piipahtivat myös kodalla nauttimassa makkaran ja kahvit. Heikki Tossavainen viihdytti  kodalla kävijöitä hanurimusiikilla.

Osallistujilta saatu positiivinen ja kannustava palaute rohkaisee jatkamaan tätä perinnettä tulevana vuonnakin.

Sukuristeily 24.7.2010

Johan Hätisen jälkeläisten sukutapaaminen järjestettiin lauantaina 24.7.2010 klo 17.30 – 20.30 iltaristeilynä Juojärvellä.

Risteilyaluksena oli Tuusvesi Oy:n omistama MS Suvituuli ja kipparina Eino Räsänen. MS Suvituuli on alumiinirunkoinen kantosiipialuksesta kunnostettu risteilijä.  Risteilyn käytännön järjestelyt hoitivat Matti Hätinen, Risto Hätinen ja Raimo Hätinen.

Sukumme esimies Pentti Hätinen oli vaimonsa Tuulan kanssa mukana risteilyllä. Hän toi sukuseuran tervehdyksen ja kertoi sukututkimuksen nykytilasta. Haasteena on ylläpitää ja täydentää sukurekisteriä ajantasaisena. Hän kehottikin lähettämään muutokset ja täydennykset sukutauluihin suoraan hänelle. Näin seuraavaan sukukirjaan saadaan taas tarkemmat tiedot. Pentti muistutti myös syksyn sukuretkestä Tallinnaan ja totesi, että ilmoittautumiset tulee tehdä heinäkuun aikana.

Sukumme varaesimies Risto Hätinen toi esille sukulehtemme Hätisetin ja kannusti itsekutakin tarttumaan kynään ja kirjoittamaan jutun lehteemme.

Sää oli pilvipoutainen ja tuuli suhteellisen navakkaa. Risteilylle osallistui 28 aikuista ja yksi lapsi. Risteilyreitti kulki Pahkasalon itäpuolelta Lampsunlahdelle, josta käännyttiin kohti Soukkasaarta. Matka jatkui Vihtaniemen kautta Kapustaselän ylitse ja Maljasalmen kautta takaisin Tuusniemen satamaan. Juojärven suuruudesta saimme kuvan ylitettäessä Kapustaselkää; horisontissa oli näkyvissä vain vettä ja taivaanrantaa. Juojärvi on n. 50 km pitkä ja kapean salmen kohdalla horisontissa näkyy vain taivaanranta.

Tarjoilu aloitettiin nauttimalla Tuusvesi Oy:n tarjoama kuusijuomamaistiainen. Suolaisena tarjoiluna oli salaattia ja patonkia. Kahvin kanssa nautimme pullaa ja kääretorttua.

Iloinen puheensorina, kauniit järvimaisemat ja sopivan lämpöinen sää loivat tapahtumalle hyvän ilmapiirin. Kiitos kaikille mukana olleille.

Sukutapaaminen 12.9.2009

Pitäjänräätäli Johan Hätisen s. 1818 (Gabrielin s. 1729 sukuhaaran) jälkeläisten sukutapaaminen pidettiin lauantaina 12.9.2009 klo 12 alkaen Tuusniemellä Luontokodolla eli Saunaniemen koululla (Saunaniementie 363, Juurikkamäki)

Tilaisuuden avasi Matti Hätinen toivottaen kaikki tervetulleiksi ensimmäiseen Johan Hätisen jälkeläisten sukutapaamiseen.

Risto ja Raimo Hätinen esittelivät sukukirjan avulla Johan Hätisen sukuhaaran historiaa. Samalla myös osallistujat esittelivät itsensä aina ko. sukutaulun kohdalla.  Paikalla oli 34 aikuista ja kolme lasta. Ikäjakauma nuorimmaisesta 2 kk ikäisestä Lounasta (Anna ja Petteri Heikkisen tytär) aina 81 vuotiaaseen Esteri Hätiseen.

Raimo Pääkkönen viihdytti osallistujia posetiivin soitolla ja stand up komiikalla.

Martti Hätinen kertoi Luontokodon (Saunaniemen koulun) historiaa todeten mm. että rakennus valmistui vuonna 1957. Osallistujien joukossa olikin muutamia, jotka olivat käyneet jotakin koulua tai kurssia koululla. Hän kertoi myös tilaisuuden ruokatarjoilun koostumuksen ja sen valmistuksen aikataulun. Opastus oli saatu Joensuun Rosson kokilta.

Ruokailun jälkeen Matti Hätinen juonsi yhdistetyn karaoke, yhteislaulu ja tanssi osuuden. Matti aloitti karaoken toimien esilaulajana. Heti ensimmäinen kappale osoitti, että mukana oli monia laulun lahjan omaavia henkilöitä. Veljekset Matti ja Markku lauloivatkin yksin ja yhdessä useita tuttuja kappaleita. Karaoke osoittautuikin oikein suosituksi ohjelmanumeroksi. Lauluja laulettiinkin yhdessä ja yksin.

Seuraava kokoontuminen toivottiin järjestettävän heinäkuussa, jolloin työssä käyvillä on pääsääntöisesti kesäloma.