Toiminta

SUKUKOKOUKSET

Sukuseura pitää joka toinen vuosi sukukokouksen. Sen valmistelee ja järjestää sukuneuvosto.


 VIII SUKUKOKOUS 15.8.2021 TUUSNIEMELLÄ

Hätisen sukuseuran VIII sukukokous järjestetään 15.8.2021 Tuusniemellä. Kokouspaikkana on Hotelli Hupeli. Ohessa kutsu, ohjelma ja esityslista.

Sukukokouksen_kokouskutsu_esityslista_15.8.2021

Sukukokouksen kutsu ja esite_15.8.2021


VII SUKUKOKOUS 1.-2.7.2017 TUUSNIEMELLÄ

Hätisen sukuseuran VII sukukokous järjestettiin 1.-2.7.2017 Tuusniemellä.  Kokouspaikkana oli Hotelli Hupeli. Lauantain retkikohteena oli Valamon luostari Heinävedellä. Sunnuntai oli kokouspäivä. Kumpanakin päivänä paikalla oli noin 40 sukuseuran jäsentä seuralaisineen.

Tarkemmat tiedot päivitetään lähipäivinä.

 


VI SUKUKOKOUS 27.- 28.6.2015

Hätisen sukuseuran VI sukukokous pidettiin 27.- 28.6.2015 Juankoskella Muuruveden taajamassa Huoneistohotelli Teekissä. Lauantain sukuretkelle samoinkuin sunnuntaina pidettyyn kokoukseen osallistui noin 40 sukuseuran jäsentä seuralaisineen.

Sukukokouksen retken osanottajia Juankoskella ruukinkartanon edustalla.

Retken osanottajia Juankoskella komean ruukinkartanon edustalla.

Opastetulla bussiretkellä  lauantaina 27.6. tutustuttiin Juankosken ruukkimiljööseen, jonka tarina alkaa vuodesta 1746. Juankosken ruukki on yksi Suomen laajimpia ja parhaiten säilyneitä ruukkialueita. Ruukkimuseossa esiteltiin teollisuushistorian ohella paikkakunnan oman pojan, viihdetaiteilija Juice Leskisen elämäntyötä.

Varsinainen sukukokous pidettiin sunnuntaina 28.6.  Maila Kekäläinen esitelmöi mielenkiintoisesti ja hauskasti Riistaveden historiasta sekä Hätisten ja Kekäläisten sukujen vaiheista.  Kokouksessa hyväksyttiin vuosien 2013 ja 2014 toimintakertomukset sekä tilinpäätökset ja vuosien 2016 ja 2017 toimintasuunnitelmat.  Kokouksessa päätettiin toisen sukukirjan valmistelun aloittamisesta ja valmistumisesta vuoden 2019 sukukokoukseen mennessä. Kokouksessa huomioitiin aktiivijäseniä sukuseuran viirillä. Ainaisjäsenmaksun maksaneille luovutettiin todistukset ainaisjäsenyydestä. Kirjatoimikuntaan valittiin Pentti Hätinen, Raija-Liisa Konkola ja Marja-Leena Vuori. Vuonna 2016 järjestetään sukuretki ja vuonna 2017 VII sukukokous. Sukulehden sähköisen version tekemistä selvitetään.

Sukuneuvostoon valittiin uudelleen Raimo Hätinen (suvun esimies), Jouni Hätinen (varaesimies), Jukka Hätinen, Reijo Hätinen, Risto Hätinen, Anita Räsänen ja uutena jäsenenä Marja-Leena Vuori. Sukuneuvosto edustaa jäsentensä kautta kaikkia kolmea sukuhaaraa. Toiminnantarkastajiksi valittiin Pertti Hätinen ja Antti Hätinen, varalle Ilpo Hätinen ja Olavi Hätinen.

Eturivi: vas. Jouni Hätinen (varaesimies), Anita Räsänen, Raimo Hätinen (esimies) Takarivi: Reijo Hätinen, Marja-Leena Vuori, Jukka Hätinen ja Risto Hätinen

Sukuneuvosto eturivissä vas. Jouni Hätinen (varaesimies), Anita Räsänen, Raimo Hätinen (esimies), takarivissä vas. Reijo Hätinen, Marja-Leena Vuori, Jukka Hätinen ja Risto Hätinen

 

Sukuseuran aktiivijäseniä huomioitiin suvun komealla viirillä. Vas. Jukka Hätinen, Terttu Eskelinen ja Reijo Hätinen

Sukuseuran aktiivijäseniä huomioitiin suvun komealla viirillä. Vas. Jukka Hätinen, Terttu Eskelinen ja Reijo Hätinen.

 

Ainaisjäsenmaksun maksaneille luovutettiin todistus ainaisjäsenyydestä

Ainaisjäsenmaksun maksaneille luovutettiin todistukset ainaisjäsenyydestä

VI sukukokouksen esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 3. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri
 4. Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
 5. Hyväksytään kokoukselle työjärjestys
 6. Esitelmä
 7. Esitetään seuran tilinpäätökset, vuosikertomukset ja tilintarkastajien lausunnot varsinaisten sukukokousten väliseltä ajalta
 8. Päätetään tilinpäätösten vahvistamisesta
 9. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä
 10. Vahvistetaan toimintasuunnitelma seuraavalle sukukokousten väliselle kaksivuotiskaudelle
 11. Päätetään vuotuiset jäsenmaksut kahdelle kalenterivuodelle
 12. Vahvistetaan talousarvio kahden seuraavan tilikauden muodostamalle ajanjaksolle
 13. Valitaan sukuneuvoston esimies ja varaesimies ja viisi muuta jäsentä
 14. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja kaksi varatoiminnantarkastajaa
 15. Huomionosoitukset
 16. Muut asiat
 17. Kokouksen päättäminen

Sukukokouksen uutiset ja valokuvia www.facebook.com/Hatisensukuseura/


V SUKUKOKOUS 29. – 30.6.2013

Hätisen sukuseuran V sukukokous pidettiin 29.- 30.6.2013. Kokous aloitettiin risteilyllä Alahovin viinitilalle. Varsinainen sukukokous pidettiin sunnuntaina Hotelli Iso-Valkeisella Kuopiossa. Se oli sukuseuran 10-vuotisen toiminnan juhlakokous.

Lauantai 29.6.2013

klo 14.00 Kokoontuminen ja ilmoittautuminen Kuopion satamassa

klo 14.30 Risteily Pujo-laivalla Alahovin viinitilalle

– viinin maistajaiset

– Sandels-menu

klo 19.00 Paluuristeily Kuopion satamaan

                 Illalla vapaamuotoista seurustelua Hotelli Iso-Valkeisella

Sunnuntai 30.6.2013

klo 9.00 Lipunnosto

 

klo 10.00 Vapaaehtoinen osallistuminen ev.lut.- tai ortodoksiseurakunnan

                Jumalanpalvelukseen

klo 12.00 Ilmoittautuminen

klo 13.00 Ruokailu noutopöydästä

klo 14.00 Sukuseuran varsinainen kokous ja esitelmä

                 – kokouksen avaus

                 – esitelmä

                 – sääntömääräiset asiat

                 – historiikki

                 – huomionosoitukset

Kokouksen päätyttyä kahvitarjoilu ja lipunlasku.

 


SUKUKOKOUS 2.- 3.7.2011

Hätisen sukuseuran IV sukukokous pidettiin 2.- 3.7.2011 Hotelli Iso-Valkeisella Kuopiossa.

Lauantai 2.07.2011

klo 12.00    Näyttelyn pystytys

klo 13.00   Ilmoittautuminen, majoittuminen ja kahvi

klo 14.00   Lipunnosto ja tervetuloa

klo 14.30    Retki linja-autolla,

                          Saaristokatu, Kallansillat, oppaina Heimo ja Risto Hätinen

klo 16.30     Näyttelyyn tutustuminen

klo 18.00     Päivällinen noutopöydästä

klo 20.00    Vapaamuotoinen illanvietto

                         Yhteislaulua, karaoke, tanssia

kl0 22.00   Lipunlasku

Sunnuntai 3.07.2011 

klo   9.00    Lipunnosto

klo 10.00  Vapaaehtoinen osallistuminen ev.lut- tai ortodoksiseurakunnan

                         Jumalanpalvelukseen

klo 12.00    Ilmoittautuminen

klo 13.00   Ruokailu noutopöydästä ja tutustuminen näyttelyyn

klo 14.00   Esitelmä

klo 14.45   Kahvit

klo 15.00  Sukuseuran varsinainen kokous

klo 16.00  Lipunlasku ja kotimatka alkaa

Lauantaina oli ohjelmassa tutustuminen Saaristokatuun ja Kallansiltojen rakennusprojektiin. Oppaina toimivat Heimo Hätinen ja Risto Hätinen. Heimo oli Destian projektipäällikkönä Saaristokadun suunnittelussa ja rakentamisessa ja Riston johtama yritys Siltanylund Oy on ollut samoin niin suunnittelussa kuin Kallansiltojen toteutusprojektin rakentamisessa vahvasti mukana.

Vapaamuotoisen illanvieton aloitti Matti Hätinen esittelemällä tuttujen iskelmien sanoittajia ja säveltäjiä. Saimme yhtyä lauluihin Matin hyvän esilaulun ja tulkinnan avulla. Tosin yhteislaulu jäi monen kohdalla Matin hyvän tulkinnan kuunteluksi. Varpu ja Raimo lauloivat ja laulattivat myös karaokekappaleita. Pekka Poutiainen toi esille Hotelli Iso-Valkeisen historiaa ja nykyistä hyvin monipuolista palveluvalmiutta.

Varsinaisen sukukokouksen avasi suvun esimies Pentti Hätinen. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Raija Hätinen ja sihteeriksi Martti Hätinen. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Reijo Hätinen ja Esko Hätinen.

Suvun esimieheksi valittiin Pentti Hätinen ja varaesimieheksi Risto Hätinen. Lisäksi sukuneuvostoon valittiin Terttu Eskelinen, Maila Kekäläinen, Anita Räsänen, Jouni Sakari Hätinen ja Raimo Juhani Hätinen.

Sukukokouksen_poytakirja_3.7.2011

TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2012-2013

Talousarvio 2012-2013

Tilien ja toimintakertomusten hyväksymisten lisäksi hyväksyttiin stipendirahaston perustaminen. Sukuretken valmistelu vuodelle 2012 jätetiin sukuneuvoston valmisteltavaksi.

Sukukokoustapahtumaan osallistui molempina päivinä noin 40 henkilöä.

 

 SUKUKOKOUS 27.6. – 28.6.2009

Hätisen sukuseuran III sukukokous pidettiin 27.6-28.6.2009 Kuopion ev.lut.seurakunnan leirikeskuksella Poukamassa.Lauantaina oli ohjelmassa käynti Suomen ortodoksisella kirkkomuseolla ja sunnuntaina varsinaisen sukukokouksen lisäksi sukukirjan julkistaminen.Varsinaisen sukukokouksen avasi suvun esimies Pentti Hätinen. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jouko Suvanto ja sihteeriksi Raimo Hätinen. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Matti Hätinen ja Esko Hätinen.Suvun esimieheksi valittiin Pentti Hätinen ja varaesimieheksi Risto Hätinen. Sihteerinä jatkaa Anita Räsänen ja rahastonhoitajana Raimo Hätinen. Lisäksi sukuneuvostoon valittiin Maila Kekäläinen, Matti Hätinen ja Jouni Sakari Hätinen.

Sukukokouksen_poytakirja_2862009

Toimintasuunnitelma_2010-2011

Talousarvio_2010-2011

Tilien ja toimintakertomusten hyväksymisten lisäksi hyväksyttiin sääntömuutos koskien sukuseuran jäsenyyttä. Vilkas keskustelu käytiin seuraavasta sukuretkestä, joka toteutetaan vuonna 2010. Sukukokoustapahtumaan osallistui lauantaina 43 henkilöä ja sunnuntaina 46 henkilöä.  Varsinaisessa sukukokouksessa oli läsnä 40 sukuseuranjäsentä.

SUKUKOKOUS 16-17.7.2005

Sukukokous pidettiin Tuusniemellä Viitakossa 16.-17.7.2005. Tilaisuus oli kaksipäiväinen, jotta voimme paremmin tutustua toisiimme ja löytää uusia sukulaisia. Lauantaina Pentti Hätinen opasti sukututkimuksen aloittamisesta ja sukutietouden keruusta, mm. internetin käyttöä sukututkimuksessa ja muita tietolähteitä. Samoin selvitettiin Hätisen suvun tutkimisen nykytilaa. Sukututkimuksesta voi tulla mielenkiintoinen harrastus.

Rekisteröityneet jäsenet ovat saaneet kyselylomakkeen sähköpostilla tai kirjeitse. Lomake on joidenkin osalta esitäytetty, mutta joidenkin osalta ratkaiseva tieto puuttuu. Mikäli halutaan, että nimi esiintyy sukukokouksessa myytävässä monisteessa, olisi se palautettava täytettynä mahdollisimman pian viimeistään 24.6. mennessä. Moniste laaditaan sukuhaaroittaan ja tulot käytetään sukukirjan valmistelutyöhön.

Sukuneuvosto kokoontuu 22.5.2005 Kuopiossa, jolloin uudet jäsenmaksun maksaneet henkilöt hyväksytään sukuseuran jäseniksi ja ovat äänioikeutettuja varsinaisessa kokouksessa.

Kokouspaikalla muu rahastus tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä. Maksu on henkilökohtainen. Lauantaina 10 eur/hlö sisältää kahvin ja kahvileivän sekä myös suolasia voileipiä. Sunnuntaina 20 eur/hlö sisältää ruokailun noutopöydästä. Lasten (alle 11 v.) ruokailu sisältyy aikuisten hintaan. Ruoka- ja kahviliput jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Viitakossa voi myös yöpyä. Siellä on rivitalossa kahden hengen huoneita, joissa yöpyminen maksaa 25 eur/hlö/hh ja 20 eur/hlö/3-5 hh. Aittamajoitus maksaa 19 eur/hlö/2hh. Lisähintana liinavaattet 6 eur/hlö. Hintaan kuuluu aamiainen ja sauna.

Lomatalo Huuhkaja, jossa on 11 vuodepaikkaa. Yksi 4 hh ja 3 kpl 2 hh. Lisähintana aamiainen 6 eur/hlö ja liinavaattet 6 eur/hlö. Alennukset lasten osalta ovat: alle 2v. ilmaiset, 2-4 v 75% ja alle 11v 50%.

Hätiset ovat kuuluisia kädentaidoistaan, joten käsityönäyttelyyn tuotiin runsaasti kaikenlaisia töitä näytille. Suvussamme on ollut lukuisia käsityöläisiä mm. seppiä, suutareita, maalareita, kirvesmiehiä, puuseppiä, kelloseppiä ja yksi satulaseppä. Näyttelyvastaavana toimi Matti Hätinen.

Edellisissä kirjeessä julistettiin suunnittelukilpailu sukuseuran standaariksi. Sitä voitaisiin käyttää myös seuran tunnuksena ja vaikkapa isännänviirinä.
Sukuneuvosto etsii myös halukkaita jäseniä sukukirjan kirjoittamiseen valmiista tutkimusaineistosta.
Sukuseuran jäseniksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun tilille 800019-70984473 ja antamalla henkilötiedot ja selvityksen sukusiteistään.

Pentti Hätinen
Suvun esimies