Sukukirjat

 Hätiset Savosta 2, sukukirja julkaistiin vuonna 2021

HÄTISET SAVOSTA II on Hätisen sukuseuran
toinen sukukirja. Se on jatkoa vuonna 2009
julkaistulle ensimmäiselle sukukirjalle
Rantasalamen rakkaat, Riistavein rikkaat,
Tuusniemen oekeet immeiset HÄTISET SAVOSTA.
Kirjassa on suvun jäsenten kertomana
elettyä elämää ja omia kokemuksia.

Sukuneuvoston lisäksi kirjan julkaisemiseen ja sen sisällön tuottamiseen ovat osallistuneet Pentti Hätinen ja Raija-Liisa Konkola. Pentti on tutkinut asiantuntevasti suvun vaiheita ja tehnyt todella suuren työn meidän sukulaisten hyväksi. Hänhän oli perustamassa sukuseuraa vuonna 2003 ja johti sukuseuraa aina vuoteen 2013 saakka. Hänen johdollaan julkaistiin myös ensimmäinen sukukirja. Pentti on kirjoittanut tähänkin kirjaan useita juttuja lähihistoriasta ja muistitikulla julkaistavat
sukutaulut ovat myös hänen ylläpitämät. Lämpimät kiitokset Pentille.

Keskeisenä ajatuksena kirjan sisällölle on ollut lähihistorian esille tuominen ja dokumentoiminen. Kun ensimmäinen sukukirja keskittyi enemmän menneisyyteen, niin uusi kirja täydentää ja jatkaa suvun historian tallentamista tähän päivään. Sukutaulujen osalta sukuneuvostossa päädyttiin nykyaikaiseen julkaisutapaan muistitikulla. Julkaistaanko seuraava sukukirja jo kokonaan vain sähköisenä versiona jää nähtäväksi?

Sukuneuvoston jäsenet Anita Räsänen, Marja-Leena Vuori, Jouni Hätinen, Jukka Hätinen, Raimo Hätinen, Reijo Hätinen ja Risto Hätinen ovat kaikki kirjoittaneet juttuja kirjaan ja olleet päättämässä kirjan sisällöstä ja sen julkaisemisesta. Kirjassa on useita artikkeleja sukulehti Hätisetin julkaisuista. Sukuneuvostossa todettiin, että sukukirjassa nuo artikkelit ovat paremmin tallella ja helpommin löydettävissä kuin sukulehdestä.

Emme käy luettelemaan kaikkia juttujen kirjoittajia, mutta esitämme heille kaikille kiitokset juttujen laadinnasta.

Kirjan ladonnan on tehnyt Kirsi Pääskyvuori
Painomerkki Oy:sta. Hänelle lämpimät kiitokset ammattitaitoisesta ja hyvässä yhteistyössä tehdystä kirjan julkaisemisesta.

Sukuneuvosto ja kirjatoimikunta toivottaa kaikille lukijoille antoisia lukuhetkiä HÄTISET SAVOSTA
II kirjan parissa.
Kuopio 30.6.2019
Jouni Hätinen Jukka Hätinen Pentti Hätinen
Raimo Hätinen Reijo Hätinen Risto Hätinen
Anita Räsänen Raija-Liisa Konkola Marja-Leena Vuori

Kirjaa voi tilata puhelimitse tai sähköpostitse sukuneuvoston jäseniltä (puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet yhteystiedoissa).  Kirjan hinta on 30 €  ja lähetyskulut 12 € (kotimaahan).  Kirja toimitetaan, kun se on maksettu sukuseuran pankkitilille Tuusniemen Osuuspankkiin FI96 5482 0620 0335 10

TARJOUS: Pakettihinta molemmille sukukirjoille nyt 50,-  Lisäksi saat samaan hintaan päivitetyt sukutaulut muistitikulla.

SukukirjaHÄTISET SAVOSTA on ensimmäinen, lähes 450-sivuinen sukukirja. Se julkaistiin vuonna 2009. Nyt kerätään aineistoa toiseen sukukirjaan.

Ensimmäinen kirja kertoo savolaisen Hätisen suvun historiaa alkaen vuodesta 1600. Siitä lähtien Hätiset ovat asuttaneet Kuopion lähiseutuja, lähinnä Riistavedellä, Tuusniemellä, Kaavilla, Vehmersalmella ja Nilsiässä. Kirja sisältää 2772:n sukuun liittyvän henkilön tietoja. Siinä on  runsaasti historiaan liittyviä artikkeleita ja juttuja. Kirjaan on saatu juttuja useilta henkilöiltä.

Kirjatoimikuntaan kuuluivat Pentti Hätinen, Maila Kekäläinen, Anita Räsänen, Matti Hätinen, Risto Hätinen, Jouni Sakari Hätinen ja Raimo Hätinen. Kirjan taittoi Jouni-Olavi Hätinen,  ja se painettiin Gummerus  Kirjapainossa.

Kirjaa voi tilata puhelimitse tai sähköpostitse sukuneuvoston jäseniltä (puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet yhteystiedoissa).  Kirjan hinta on 30 €  ja lähetyskulut 12 € (kotimaahan).  Kirja toimitetaan, kun se on maksettu sukuseuran pankkitilille Tuusniemen Osuuspankkiin FI96 5482 0620 0335 10